Om Maria & Siv

Siv Svendsen

Siv är den alltid positiva, glada och lite smått tokiga hundtränaren som på ett år gått från  border collies till  malinois. Att hennes motto är ”att livet är en cirkus” är det nog ingen som säger emot när hon kommer bärandes på sina stora väskor fulla med leksaker. Skojigare hundträning får man leta efter.

Siv har tävlat på landslagsnivå i lydnad och mondioring. Efter ett bra resultat i norska mästerskapen 2011 med Kry fick hon chansen att var med på nordiska mästerskapen och kom då på 9:e plats.

Efter hård träning med Siv’s andra border collie Vips kom de på andra plats på norska mästerskapen 2013, en placering som betydde väldigt mycket.

Efter att i 10 år hållit på med lydnadsträning började Siv intressera sig för Mondioring och hon tog då över en 7 år gammal malletik, Indi. Eftersom Siv inte räds utmaningar var den första tävlingen de startade i de nordiska mästerskapen i klass 3 som hon också vann!

Just nu har Siv Garm som är en 1,5 år gammal malle som ska får köra både lydnad, bruks och mondioring.

Mer om Siv hittar ni på hennes hemsida www.sivsvendsen.no

 

Maria Brandel

”När du inte längre blir bättre -blir du sämre” Det är Marias motto i träningen-gå vidare -ta nästa steg och ta tillvara all kunskap du får tillgång till. Oavsett tävlingsmål blir de flesta inspirerade av utveckling och att kunna hitta rätt vägar fram för just den egna hunden. Hundträning när den är som bäst betyder just detta enligt Maria.

Maria har tävlat på SM- och landslagsnivå i spår, sök, lydnad och räddning. Resultaten talar för sig själv: Hon har 6 SM guld, 4 SM silver och 1 brons som bästa resultat. År 2000 vann hon dessutom VM för räddningshundar i Österrike, ihop med hunden Kogårdens Bull. Med hunden Vallmyra Ylle har Maria varit en del av svenska landslaget 8 år på raken med lagguld på VM samt en individuell 5:e plats som bästa resultat. Maria har hittills varit med på SM med 5 olika hundar.

Just nu tränar och tävlar Maria med två hundar i elitklass lydnad. Border Collien App och Working kelpien Signe. Maria håller kurser över hela världen och är också bruks och lydnadsdomare. Mer om Maria hittar du här.